Máté Szücs er født i Ungarn i 1978. Hans mor er operasanger, faderen komponist og dirigent. Begge forældre er universitetsprofessorer.

Allerede som femårig begyndte Máté Szücs at spille violin, og som teenager gjorde han sig bemærket både som solist og kammermusiker. I 1990'erne slog han sig ned i Bruxelles, hvor hvor han vandt anerkendelse som bratschist; således var han i finalen ved "Jean Francaix Competition" i Paris, ligesom han udmærkede sig ved "Tenuto Competition" i Bruxelles.

I begyndelsen af 2000-tallet var Máté Szücs i en toårig periode medlem af den belgiske klaverkvartet "Con Spirito"; derefter virkede han som 1. bratschist i Royal Philharmonic Orchestra of Flanders, senere som solobratschist i Bamberger Symphoniker og i Staatskapelle Dresden og solobratschist i Radio Sinfonie Orchester (RSO) Frankfurt am Main. Máté Szücs var fra 2011 til 2018 solobratschist i Berlinerfilharmonikerne, hvorefter han tiltrådte som professor ved Haute école de musique de Genève.

Han har en travl karriere som kammermusiker og solist (i 2006 spillede han Mozarts Sinfonia Concertante med Frank Peter Zimmermann).

Máté Szücs og Tony Nys skiftes til at deltage hvert andet år.