Alexander Gebert  blev født 1977 i Waszawa i en musikerfamilie, som i 1980 emigrerede til Finland. I en alder af 5 år begyndte han at spille cello på musikkonservatoriet i Turku. Senere fortsatte studierne på Sibelius Akademiet i Helsingfors, Chopin Akademiet i Warszawa, konservatoriet i Paris og på musikakademiet i Stuttgart med Natalia Gutman.

Alexander Gebert vandt sin første internationale cellokonkurrence i en alder af 16 år og har siden vundet førstepriser i  Lutoslawski Konkurrencen i Warszawa, Antonio Janigro Konkurrencen i Zagreb, ved Den Internationale Konkurrence i Geneve og Valentino Bucchi Konkurrencen i Rom. Alexander Gebert har optrådt over hele verden som solist og kammermusiker ved en række internationalt kendte musik festivaler.

I årene 2005-2012 deltog  Alexander Gebert i mere end 100 koncerter som cellist i den internationalt kendte Altenberg Trio med tilknytning til Wiener Musikverein.  Han holder regelmæssigt master classes overalt i Europa, Asien, Rusland og USA. I 2010 blev han udnævnt som professor og kunstnerisk prorektor ved den tyske Hochschule für Musik i Detmold.