Koncertturne i jubilæumsåret 2019  -  Læs hele programmet her

Se billeder fra Touren

På tre vellykkede turneer i 2013,15 og 17 har Thy Kammermusikfestival formået at markere sig over for mange tilhørere i Ålborg, Thisted, Århus, Fåborg, Farum og Lund i Skåne. Desuden har turneerne været en dejlig lejlighed for tidligere deltagere i festivalen til at mødes og sammen med en eller to af deres tidligere lærere og medspillere formidle store musikalske værker for elskere af kammermusik. De deltagende musikere har alle udtrykt begejstring over muligheden for at spille den samme koncert fem aftener i samme uge efter blot at have øvet sammen tre-fire dage i Thy. Vi andre dødelige synes det kunne blive rigeligt med al den finpudsning, men nej, vi tager den lige for 17. gang – bare lige derfra og så 20 sekunder, sådan, nej, igen! – Nå, det er vel bl.a. derfor at det mange gange er helt sublimt. 

Nu er planlægningen af turneen i 2019 overstået. Musikerne er i Danmark fra 3.-12. november, og den første koncert finder sted 6. november i Lemvig Kirke. Derefter følger koncerterne slag i slag: 7. november i Ålborg, 9. nov. i Thisted Musikteater, 10. nov. i Stavnsholtkirken i Farum og endelig den 11. nov. i Kammermusikforeningen i Lund på den anden side af sundet. Programmet er også fastsat og deltagerne er fundet og har for længst sagt ja.

Deltagerne bliv Tony Nys (vores tyske bratschlærer), amerikanske Márta Hortobágyi Lambert (bratsch), der deltog i 2018, danske Kern Westerberg (violin), deltager i 16 og 18, amerikanske Alex Gonzales (violin), 2017-18 og endelig amerikanske Jamie Clark (cello), som var i Thy 2016 og 17 og som for øvrigt har skabt sin egen festival i USA sammen med sin mand, Kenny Lee, der også har deltaget i vores festival to gange. (Se omtalen af deres festival under Comments from participants).

De fem fremragende strygere skal spille Schuberts Strygekvartet nr. 12 i c-mol, (dvs. det er blot en enkelt sats fra en ufuldendt strygekvartet af kun 9 minutters varighed), Paul Rovsing Olsens A Dream in Violet for strygetrio, norske Johan Halvorsens Passacaglia for violin og bratsch og Mozarts Strygekvintet i g-mol. 

I de første dage i Thy er musikerne indkvarteret hos Aase Odfeldt og Kurt West, hvor der er sove-, hjerte- og øverum og masser af god mad som en håndfuld frivillige tryller frem i køkkenet på Tolbølvej. Derefter overnattes der på hotel i København, og de unge musikere får en mulighed for en dag eller to at kigge lidt på hovedstaden før de flyver hjem fra Kastrup.

SUYEONS HILSEN FRA FESTIVALTUREN

Som tidligere festivaldeltager var det så dejligt at komme tilbage til Danmark – det er vist fem år siden jeg var her sidst. Og det er sjovt som alle minderne kommer væltende, når man vender tilbage til bestemte omgivelser – hvilket skete for mig under dette ophold. Det har været utrolig dejligt at spille sammen med tre fantastiske musikere og turnere i dette skønne land og få Sverige med i købet. Som alle musikere ved, så er det ren luksus at få mulighed for at spille det samme program ved fem koncerter i træk: - man kommer til at kende værkerne fra a til z, og desuden spiller man for hver koncert med større og større frimodighed på grund af den forståelse man opnår, ikke bare af musikken, men af de kolleger man spiller sammen med. Og så hjertelig tak til alle de frivillige der tog del og til dem, der har brugt mange timer på at tilrettelægge denne specielle turné. Vi ses forhåbentlig snart igen. 

- Suyeon Kang, dec. 17

 

Følgende tak kom fra Lund:

Ett varmt tack för den härliga konserten i måndags! Allt var fantastiskt, inte minst Brahms g-mollkvartett, som länge hört till mina favoritverk. Brahms hade ju bara behövt skriva detta enda verk för att vara värd en plats i musikhistorien! Vi hoppas att du har möjlighet att förmedlar vår stora uppskattning till de fenomenala musikerna!